15 خاصیت شگفت انگیز سیر سیاه

در این مقاله می خواهیم به بررسی 15 خاصیت شگفت انگیز سیر سیاه بصورت کاملا علمی بپردازیم که سیر سیاه چیست؟ طرز تهیه آن چگونه است؟ تفاوت آن با سیر سفید یا سیر ترشی و سایر سیرهای تولید شده چیست؟ و می تواند چه تاثیرات و خواصی در سلامت و درمان بدن داشته باشد؟ و آیا می تواند به عنوان یک داروی جایگزین بجای داروهای شیمیایی یا سایر داروهای گیاهی به شمار رود یا نه ؟
در پایان این مقاله جواب تمام سوال های خود را خواهید گرفت و با دست کم 15 خاصیت اصلی این سیر خوش طعم و پرخاصیت آشنا خواهید شد.
در انتها بهترین و مطمئن ترین سیر سیاه را به شما معرفی می نماییم.
سیر سیاه چیست؟
سیرسیاه از تخمیر سیر سفید بدست می آید. تاثیرات گیاه سیر تا به امروز بر هیچکس پوشیده نمانده که تا چه میزان برسلامت انسان و پیشگیری و درمان بیماری های مختلف موثر است، و مصرف روزانه آن بشدت توصیه شده است. اما تا به امروز سیر سیاه (Black Garlic – بِلَک گارلیک) برایمان ناآشنا بوده و شاید کمی تعجب برانگیز باشد که سیرسیاه دیگر چیست؟
سیرسیاه (Black Garlic) از تخمیر سیر تازه و خام که به آن Allium Sativum نیز گفته می شود، به دست می آید. به این صورت که سیر تازه و خام را به مدت ۳ ماه و توسط ..دستگاههای مخصوصی در درجه حرارت بین ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد و رطوبت بین ۸۰ تا ۹۰ درصد نگهداری میکنند که در این مدت رنگ آن سیاه شده، مزه ی آن ترش و شیرین (ملس) میشود و در مقایسه با سیر تازه ی اولیه بوی بسیار کمتری هم خواهد داشت.
سیر سیاه دکتربیز تنها سیرسیاه تولید شده ی دارای گواهی بین المللی صادرات در ایران می باشد. این سیرسیاه در شرایط دمایی و رطوبتی خاصی تولید می شود که این فرایند چندین ماه به طول می انجامد.این سیر را حتما از نمایندگی معتبر دکتربیز تهیه کنید تا از خواص آن مطمئن بهره ببرید.
بسیاری از افراد به علت تیره شدن رنگ سیر و نزدیک بودن طعم سیر سیاه به سیر ترشی، این گیاه پرخاصیت را با سیر ترشی به اشتباه گرفته و به جای آن از سیر ترشی استفاده می کنند و انتظار خواص سیر سیاه را از سیر ترشی دارند. ما در ادامه به توضیح تفاوت این محصول شگفت انگیز با سیر ترشی و سیر معمولی می پردازیم.
خواص سیر سفید و تفاوت آن با سیر سیاه چیست؟
سیر سفید یا همان سیر خام تازه، یک گیاه و ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان است و به عنوان آنتی بیوتیک و دارای خاصیت آنتی ویروسی در دنیا شناخته می شود. استفاده مداوم و روزانه ی سیر سفید بصورت روزانه مورد تایید و تاکید متخصصان طب سنتی بی شماری در دنیا از گذشته تا به امروز می باشد و به جرات می توان گفت تنها ماده غذایی است که به دلیل خواص بی شمارش تاکید فراوانی تا به این حد بر مصرف مداومش شده است.
این سیر در طی فرایند تخمیر و تبدیل آن به سیر سیاه، آنتی اکسیدان های موجود در آن افزایش می یابد و ترکیبات اساسی و نا پایدار موجود در آن مانند آلین و آلیناز که مواد تشکیل دهنده آلیسین هستند، به موادی با خاصیت آنتی اکسیدانی قوی از جمله اس آلیل سیستین یا همان ساس(SAC) می شود. این ماده از جمله آنتی اکسیدان های قوی میباشد که موجب افزایش قدرت ضدسرطانی و سایر خواص در سیر سیاه می باشد.
نکته ای که موجب می شود بسیاری از افراد سیر سفید پر خاصیت را استفاده نکنند طعم و بوی تند این گیاه است که در ادامه به این داستان می پردازیم که آیا سیر سیاه هم به همین صورت است؟ آیا سیر سیاه مانند سیر سفید بوی تند و زننده و طعم تندی به همراه دارد؟
آیا سیر سیاه بوی تند سیر را می دهد؟
خواص سیر بر کسی پوشیده نیست اما با این حال بسیاری از افراد به علت طعم و بوی تند و زننده آن از خوردن این گیاه پر خاصیت اجتناب می کنند. علت تندی بو وطعم سیر تازه وجود ماده آلیسین و سولفور می باشد که پیشتر راجع به آن صحبت کردیم. جالب است بدانید که الیسین موجود در سیر با فرایند تخمیر و تبدیل آن به اس آلیل سیستین، بو و طعم خود را از دست داده و به ماده ای بسیار خوش طعم و خوش عطر تبدیل می شود. و نیز سولفور آن از بین می رود. به گونه ای که پس از خوردن آن دهان بوی تند سیر را نخواهد گرفت.
مطمئنا پس از خوردن آن تمایلتان به استفاده مجدد از سیر سیاه بیشتر خواهد شد.
حال سیر سیاه این محصول تخمیر شده از سیر سفید را بهتر بشناسیم و در ادامه خواص آن را مورد بررسی قرار دهیم.
ترکیبات سیر سیاه
اِس اَلیل سیستینِ موجود در سیر سیاه در مقایسه با آلیسین موجود در سیر خام بسیار پایدارتر بوده و قابلیت جذب بالاتری هم در دستگاه گوارش دارد که میتواند خاصیت آنتی اکسیدانی آنزیمها را تقویت کرده و همچنین یک تصفیه کننده قوی رادیکال آزاد هم به حساب می آید و میتواند مانع از التهاب سیستم عصبی در بدن نیز بشود. همچنین باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش نیز می شود.
سیرسیاه علاوه بر SAC دارای آمینو اسیدهای دیگری مانند اس الیل مرکپتوسیستین، پولی فنول، فلاونوئید، ترکیبات لیپیدی و ترکیبات ارگانیک حاوی سولفور نیز میباشد و باعث افزایش آنتی اکسیدانهایی مانند روی و سلنیوم نیز میشود.
ویژگی های سیر سیاه در مستندات بین المللی
- سیرسیاه بسیار خوش طعم میباشد و اصلا طعم آن به سیر خام شباهت ندارد و طعم شیرین و قره قوروتی مطلوبی دارد.
- سیرسیاه بسیار راحتتر هضم میشود.
- آلیسین کمی که دارد و به همین دلیل گزینه بسیار مناسبی برای افراد گرم مزاج است.
- دلیل اصلی بوی تند و زننده سیرخام وجود سولفور در آن است که این ماده در سیر سیاه به شدت اندک میشود. پس دهان پس از خوردن آن بوی بد نمیگیرد.
- در سیر خام (سفید) موادی وجود دارد که مانع جذب کامل مواد مغذی موجود در سیر می شود اما وقتی که سیر تخمیر شده و تبدیل به سیر سیاه می شود، مقدار مواد مغذی موجود در سیر که با زیست بدن سازگارترند بیشتر می شود و همین موضوع منجر به افزایش جذب این مواد مغذی در بدن می شود.
- سیرسیاه، پروتئین، فیبر و مواد معدنی خاصی مانند زینک، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، فسفر و سلنیوم بیشتری نسبت به سیرخام( سفید) دارد، که همین موضوع باعث شده تا سیر سیاه نسبت به سیر سفید مغذی تر بوده و ارزش غذایی بالاتری داشته باشد.
- سیر سیاه در مقایسه با سیر خام PH پایینتری دارد و کمی خاصیت اسیدی بیشتری دارد.
سیر سیاه بر چه بیماری های اثر دارد؟
طبق تحقیقات علمی صورت گرفته بر روی سیر سیاه مشخص شده است که مصرف سیر سیاه میتواند تاثیرات مثبت و قابل قبولی بر پیشگیری و درمان بیماریهای مختلف داشته باشد. مانند:
- دیابت نوع دو
- پوکی استخوان
- بیماریهای کبد
- لاغری و چربی سوزی
- ضدسرطان
- ضدبیماری های ویروسی
- بیماری های خودایمنی
- زگیل و تبخال تناسلی
- زودانزالی
- پروستات
- مشکلات گوارشی
- مشکلات جنسی
- سرماخوردگی و آنفولانزا
- دردمفاصل
- مدر
- بیماران کلیوی
- جلوگیری از بیماری های قلبی
- تقویت سیستم ایمنی
- رفع خستگی
- جلوگیری از پیری زودرس
- درمان آسم و بیماری های تنفسی
- کاهش استرس
- کاهش کلسترول
- درمان یبوست
- افزایش حافظه
- درمان آلزایمر
در ادامه بصورت خلاصه تاثیرات سیر سیاه را بررسی می کنیم و در انتها مطمئن ترین سیر سیاه را برای تهیه و استفاده به شما می نماییم.
15 خاصیت شگفت انگیز سیر سیاه
سیر سیاه خواص بی شماری دارد که ما در این مقاله 15 خاصیت غالب آن را بر شمرده ایم. از جمله خواص شگفت این گیاه موارد زیر است:
1.بهترین چربی سوز جهت کاهش سایز
سیر سیاه، برای کاهش وزن و چربی سوزی طبیعی بسیار مفید و موثر است. و نه تنها میتواند به کاهش وزن کمک کند بلکه میتواند باعث ضعیف شدن و برطرف شدن توده های لیپیدی و چربی درون بدن نیز بشود و در کاهش کلسترول بد نیز تاثیرات مثبتی داشته باشد. سیر سیاه اصل می تواند به کاهش سایز شما مخصوصا در ناحیه شکم و پهلو بیشترین کمک را بکند.
2. تفویت کننده حافظه و بهبود دهنده آلزایمر
یک محافظت کننده عصبی قوی است و میتواند تاثیر بسیار مثبتی بر روی حافظه و سیستم عصبی داشته باشد و با بهبود عملکرد آن از تغییر ساختار نورون ها از قشر جلویی مغز جلوگیری کند. تأثیر سیر سیاه بر روی حفظ سیستم عصبی از التهاب و تأثیرات مثبت آن بر روی بیماری آلزایمر و بهبود اختلال شناختی یا ادراک اثبات شده است.
3. تقویت سیستم ایمنی بدن
با از بین بردن قارچها ،باکتری ها ،ویروس ها و میکروارگانیسم ها مضر درون بدن سیستم ایمنی بدن را افزایش میدهد و نقش بسزایی را در از بین بردن بیماریها ویروسی باکتریایی و سرطانی ایفا میکند. این ماده نقش یک آنتی ویروس و آنتی بیوتیک قوی را در بدن ایفا می کند و مقاومت بدن را در مقابل عوامل خارجی ارتقا می دهد.
4. موثر در بهبود و درمان دیابت
این سیر مقاومت بدن را نسبت به انسولین کاهش میدهد و اینگونه برای بیماران دیابتی بسیار موثر و مفید است.
5. بهترین عامل بهبود دهنده و کاهنده سلول های سرطانی
طبق تحقیقات انجام شده بر روی سیر سیاه اثبات شده که اِس اَلیل سیستین موجود در آن میتواند در کاهش تومورهای سرطانی و مرگ سلولی در سلولهای سرطانی تاثیرات قابل توجهی داشته باشد و هم اکنون تاثیرات مثبت آن بر روی سرطانهای ریه، پستان، معده و روده ی بزرگ به اثبات رسیده است.
6.بهترین کاهنده فشار خون
آنتی اکسیدان و قدرت هضم قوی دارد، حاوی سولفور لینولئیک اسید پلی فنال است و از 20 آمینواسید مورد نیاز بدن ،18 تای آن را تامین میکند. سیر سیاه نسبت به سیر خام 10برابر خواص بیشتری دارد. این محصول می تواند از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کند و پلاکت های خون را کاهش دهد. و نیز خون را رقیق میکند و از ایجاد لخته های خونی جلوگیری می کند .
سیر سیاه در کاهش فشار خون بسیار موثر است.
7.موثر در درمان انواع بیماری های کلیوی
سیر سیاه مدر است و به دلیل تامین پتاسیم مورد نیاز بدن ،می تواند نقش مهمی در درمان بیماران کلیوی داشته باشد و در کاهش ورم و حفظ آب در بدن کمک کند.
8. موثر در درمان بیماری های پوستی
سیر سیاه کلاژن پوست را بالا میبرد و افرادی که مشکل التهاب و خشکی پوست دارند و یا حتی پسوریازیس پوستی و مفصلی و اگزما ،باید از سیر استفاده کنند. کلاژن موجب می شود تا مقاومت پوست در برابر سایر عوامل خارجی آسیب رسان به پوست افزایش یابد .مانند نور خورشید.
9.درمان کبد
سیر سیاه چربی های اضافی کبد را می سوزاند و از بین می برد و از این طریق باعث سلامت کبد می شود.
این نوع سیر به خوبی می تواند از اثرات مصرف الکل و مواد شیمیایی را از بین برد و باعث کاهش و از بین رفتن حرارت چربی کبد شود.و پس با مرتب مصرف کردن سیر سیاه می تواند از چرب شدن کبد جلوگیری کند.
سیر سیاه و دمنوش مصفی خون دکتربیز دو روش درمان قوی و موثر برای کبد چرب به حساب می آیند.
10.بهبود سلامت قلب
چون سیر سیاه چربی سوز است مانع از گرفتگی عروق و رگ های قلب شده و خطر سکته قلبی را کاهش می دهد.
11.درمان کننده زود انزالی
تحقیقات نشان داده که هم سیر معمولی و هم سیر سیاه به علت داشتن روی و منیزیم زیاد، می تواند به درمان زود انزالی کمک کند.
12.موثر در درمان ام اس(MS)
سیر سیاه به علت دارا بودن مقدار زیادی اس-آلیل سیستین، دارای اثرات ضد التهابی و نیز اثرات آنتی اکسیدانی و محافظ نرونی، برای پیشگیری و درمان بیماری MS می تواند مفید باشد.
13.کمک به درمان سرطان
بعضی تحقیقات نشان داده است که هم آنتی اکسیدان ها و هم اس-آلیل سیستین موجود در سیر سیاه باعث بهبود درمان سرطان می شود. اس-آلیل سیستین باعث کاهش تومورهای سرطانی می شود. سیر سیاه تکثیر سلول های سرطانی معده را مهار می کند. تحقیقات زیادی تایید کرده اند که سیر سیاه حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان است که ضد سرطان بوده و رادیکال های آزاد در بدن را که عامل سرطان هستند از بین می برد بنابراین خاصیت ضد سرطانی قوی دارد. خاصیت ضد سرطانی سیر سیاه 4 تا 5 برابر بیشتر از سیر تازه است!
14.بهبود درد مفاصل
تحقیقات نشان داده است که سیر سیاه برای درمان مفاصل و درد های ماهیچه ای مفید است. زیرا درون سیر سیاه ماده به نام سولفور است که باعث کاهش درد های ماهیچه ای و برای ورم مفاصل مفید است.
15.درمان بیماری های التهابی و خودایمنی مانند پسوریازیس، اگزما، تورم ریه و …
آیا سیر سیاه عوارض دارد؟
سیر سیاه هیچ گونه عارضه ای ندارد اما ناگفته نماند که مصرف بیش از حد سیر سیاه میتواند باعث آسیب رسیدن به دستگاه گوارش شود پس جهت تعیین میزان مصرف حتما با مشاوران ما در سایت بیزشاپ در ارتباط باشید.
هشدار : کسانی که داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنند حتما با پزشک خود قبل از مصرف مشورت کنند. طبق تحقیقات عوارض قابل توجه و شناخته شده برای سیر سیاه وجود ندارد و مصرف معمولی آن ایمن و بی ضرر است. اما خوردن سیر سیاه باعث کاهش فشار خون می شود و بنابراین افرادی که به طور عاید فشار خون پایینی دارند بهتر است همراه با خوراکی آن را مصرف کنند و یعد از خوردن آن دو لیوان آب مصرف کنید.
سیر سیاه را از کجا تهیه کنیم؟
سیر سیاه دکتربیز تنها سیر سیاه تولید شده ی دارای گواهی بین المللی صادرات در ایران می باشد. این سیر سیاه در شرایط دمایی و رطوبتی خاصی تولید می شود که این فرایند چندین ماه به طول می انجامد. این سیر را حتما از نمایندگی معتبر دکتربیز و بیزشاپ به عنوان معتبرترین نمایندگی تولید کننده این سیر پرخاصیت، تهیه کنید تا از خواص آن مطمئن بهره ببرید.

طرز استفاده از سیر سیاه
نحوه مصرف سیر سیاه دکتربیز
می توانید این سیر را در بهترین حالت بصورت ناشتا، علاوه بر آن بعد یا قبل یا به همراه وعده غذایی خود به عنوان چاشنی میل کنید. همچنین می توانید همراه با غذاهای سرخ کردنی آن را سرخ کنید که حتی در این موارد علاوه بر خواصی که دارد، چربی های ترانس موجود در روغن های سرخ کردنی را می شکند و غذایی سالم میل می نمایید.
این سیر بسیار خوشمزه است و می توانید روزانه تا 3حبه از آن استفاده نمایید. آن را بجوید یا به هر طریقی که باب میلتان است میل بفرمایید. فقط همانطور که در بالا اشاره کردیم در خوردن آن زیاده روی نکنید. و اگر داروهای رقیق کننده خون مصرف می کنید حتما در مورد مصرف سیر سیاه با پزشک معالج خود مشورت نمایید.
منابع. healthline
یک نظر در “15 خاصیت شگفت انگیز سیر سیاه”